• home
 • video
 • pas verschenen

  Veerle Dejaeghere heeft CrossCup bijna beet

  Veerle Dejaeghere finisht als tweede in Hulshout na de Ethiopische Sifam Hassan.

  In Hulshout heeft de Ethiopische Sifam Hassan laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden is. Hassan won de zesde manche van de CrossCup. Veerle Dejaeghere kon haar niet volgen, maar eindwinst kan haar bijna niet meer ontglippen. Bij de mannen leidt Koen Naert nu.

  Hassan had lange tijd het gezelschap van twee Belgische dames, maar uiteindelijk moesten Dejaeghere en Maveau de Ethiopische laten gaan.

  "Ik ben niet helemaal tevreden", zegt Dejaeghere. "Ik kon even aanpikken bij Hassan, maar uiteindelijk was het tempo toch te hoog."

  Door haar tweede plaats verstevigt Dejaeghere wel haar leiderspositie in de stand van de CrossCup. Er staan nog twee manches op het programma.

  "Ik mag de slechte wedstrijd in Mol laten vallen, maar dat betekent dat ik nog twee keer goed moet presteren om de eindzege binnen te halen. Marveau en Van Linden gaan immers ook nog voor de trui."

  Uitslag vrouwen:

  1. Sifam Hassan (Eth)
  2. Veerle Dejaeghere
  3. Barbara Maveau
  4. Ursula Gatzweiler (Dui)
  5. Veerle Van Linden

  Naert nieuwe leider bij de mannen

  Bij de mannen ging de zege naar Bernard Kiplagat. De Keniaan haalde het voor de Ethiopiër Dame Tasama.

  Koen Naert eindigde als derde in Hulshout en neemt zo de leiding in de CrossCup over van Pieter-Jan Hannes.

  "Ik ben heel blij met mijn prestatie", reageert Naert. "Dat ik leider word is mooi, maar dat hoefde nog niet voor mij. Ik werk vooral naar het BK toe."

  Het BK vindt op 10 maart plaats in Oostende en is ook de laatste manche van de CrossCup. Volgende week is de CrossCup te gast in Dour.

  Uitslag mannen:

  1. Bernard Kiplagat (Ken)
  2. Dame Tasama (Eth)
  3. Koen Naert
  4. Abdelhadi El Hachimi
  5. Ayahuney Tesfagabar (Eri)