• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ramzy blijft (voorlopig) trainer van Lierse

  Na de nederlaag tegen KV Mechelen is Lierse naar de voorlaatste plaats gezakt. De positie van coach Hany Ramzy komt nog wat meer onder druk te staan, maar voorlopig blijft de Egyptenaar op post. Vanmiddag zat hij samen met clubeigenaar Maged Samy.

  Lierse verloor zaterdagavond met 0-2 van KV Mechelen. "Het was een erg belangrijke match", zei coach Hany Ramzy meteen na de wedstrijd. "We waren misschien overgemotiveerd en de druk was wat te groot."

  De Egyptenaar beseft dat zijn positie wankelt. Zondagmiddag zat hij anderhalf uur om de tafel met Maged Samy. Resultaat van dat gesprek: Ramzy is nog altijd trainer op het Lisp. Toch zeker tot dinsdag. Maandag trainen de spelers niet en staat een nieuwe afspraak op het menu tussen de clubleiding en Ramzy.

  "Het gaat niet om Ramzy, maar om Lierse", maakt Ramzy duidelijk. "We moeten uitzoeken wat we moeten doen om Lierse in eerste klasse te houden. Dat is het belangrijkste."

  "Ik denk er zelf niet aan om Lierse te verlaten. Ik ben eerst als technisch directeur gekomen en dan coach geworden in een erg moeilijke situatie en dat is nog steeds zo."

  "Deze situatie is ook niet nieuw voor Lierse. Vorig seizoen heeft de club zich ook pas in de laatste minuten van de laatste speeldag gered, dus we mogen niet opgeven. Ik vraag aan de supporters om achter het team te blijven staan."