• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik rijd zaterdag zeker mee in de Omloop"

  Boonen: "Ik heb zeker de benen nog niet om iets te forceren."

  Tom Boonen is met een goed gevoel teruggekeerd uit Oman. In Zaventem stond hij Sporza te woord. "Alles ziet er weer wat rooskleuriger uit", zegt de Belgische kampioen. Zaterdag rijdt hij de Omloop Het Nieuwsblad en zondag (wellicht ook) Kuurne-Brussel-Kuurne.

  "Ik heb Oman goed verteerd", zegt Boonen op de luchthaven van Zaventem, na zijn lange vlucht terug uit het Midden-Oosten. "Alles evolueert gunstig, ook al had ik uiteraard verder willen staan met mijn conditie. Maar dat is normaal. Alles ziet er wel weer rooskleuriger uit."

  Boonen verloor kostbare tijd in zijn voorbereiding. Twee keer lag hij in het ziekenhuis. Eerst met een darminfectie, daarna met een vervelende ontsteking aan zijn elleboog.

  "Ik start zaterdag zeker in de Omloop", zegt Boonen. "Voor Kuurne, een dag later, is nog niks beslist. Ik zal kijken hoe het deze week vlot, maar normaal gezien doe ik ook daar mee."

  "Starten is al een overwinning op zich. Ik heb zeker de benen nog niet om iets te forceren. En dat is ook de ambitie niet. Het belangrijkste is nu om koersritme op te doen, want dat ontbreekt mij nog. Er is een verschil tussen meerijden in Oman en meespelen op Vlaamse hellingen."

  "Ik vind het ook belangrijk om al bij die jongens te zijn met wie ik het voorjaar rijd. Weer een week trainen en niet koersen, zou zwaar zijn om te verwerken. Hoewel dat ook een optie was of is, want veel toppers rijden niet mee dit weekend."

  "Tom is Belg en wij zijn toch een Belgische ploeg"

  "Tom heeft in Oman in dienst gereden van de ploeg", zegt Wilfried Peeters, ploegleider van Omega Pharma-Quick-Step. "Op de juiste momenten heeft hij de anderen naar de juiste positie geleid."

  "We mogen niet vergelijken met vorig jaar. Maar we zijn met een goed gevoel teruggekeerd, dat is wel zeker. Het was mooi weer in Oman. We hebben de juiste keuze gemaakt."

  Over Boonens deelname aan de Omloop is niet lang getwijfeld. "Als Boonen kan starten in een koers als de Omloop, moet dat gewoon. Tom is Belg en wij zijn toch een Belgische ploeg. Voor de supporters en de sponsors is dat toch belangrijk. Het past ook in Toms schema."

  "We zullen zien waar Tom zaterdag eindigt. De Omloop is de Ronde van Vlaanderen niet. Met zijn ervaring is veel mogelijk, denk ik. Hij kan ook in dienst van de ploeg rijden."