• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aerts wint op BK indoor en mag naar het EK

  Sarah Aerts is de nieuwe Belgische kampioen op de 60 meter horden.

  Sarah Aerts heeft een ticket beet voor het EK indoor in Göteborg. Ze liep de limiet voor de 60 meter horden op het BK in Gent, waar ze won voor de zieke Eline Berings. Svetlana Bolshakova is er waarschijnlijk niet bij in Zweden, begin volgende maand.

  Aerts won de finale van de 60 meter horden in 8"01 en haalde het zo ietwat verrassend voor Berings (8"07). Aerts deed 13 honderdsten af van haar persoonlijk record.

  Berings, die zich niet topfit voelde, was al geplaatst voor het EK. Dat vindt plaats van 1 tot 3 maart in Göteborg (Zwe).

  Berings: "Donderdag dacht ik echt dat ik de griep zou krijgen. Pas gisteren was ik beter, maar zoiets voel je toch wel in je benen."

  "Ach, zilver is ook wel eens mooi. Aerts was gewoon heel goed. Nu loop ik geen wedstrijden meer tot het EK. Tegen dan zal ik er wel helemaal staan. Dat moet geen probleem zijn."

  Aerts won daarna ook de 60 meter vlak (7"14), waar Berings voor paste. "Twee keer schitterend. 8"01 op de 60 horden, daar had ik zelfs niet van durven te dromen", glunderde Aerts op het einde van de namiddag.

  Bolshakova laat hoop op EK varen

  Svetlana Bolshakova moet meer dan 14 meter springen om erbij te zijn op het EK, maar dat lukt voorlopig niet.

  In Gent slaagde ze er niet in om de limiet te halen in het hink-stap-springen.

  Ze heeft volgende week nog een laatste kans, maar Bolshakova lijkt de hoop al te hebben opgegeven.

  "Ik heb de goeie vorm niet te pakken", zegt Bolshakova aan Sporza. "Ik kan me beter helemaal richten op het outdoorseizoen."