• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings staat knap vijfde na de eerste dag

  Bart Swings staat op het podium op de 5.000 meter.

  Bart Swings heeft een veelbelovende eerste dag op het WK allroundschaatsen in Hamar (Noorwegen) achter de rug. Hij staat vijfde. Op de 500 meter schaatste Swings een persoonlijk record, op de 5.000 meter werd hij derde.

  Swings zette de toon met een sterke 500 meter. Hij dook met 36"73 ruim onder zijn vorige PR (37"43). Na de 500 meter stond Swings tiende.

  Op de 5.000m ging het in zijn race met de jonge Pedersen steeds op en af. Swings hield de Noor net af en pikt zo alvast een bronzen plak mee.

  Maar een medaille in de eindafrekening behoort ook nog altijd tot de mogelijkheden, want alles zit nog op een zakdoek. Vijfvoudig winnaar Kramer leidt.

  Swings: "Ik ga voor een medaille"

  Bart Swings glunderde van oor tot oor na zijn uitstekende eerste dag. "Ik sta dicht bij de medailles, maar ik kijk afstand per afstand", zegt Swings.

  "Met de 500 meter was ik supergoed begonnen. Ik doe zeven honderdsten van mijn persoonlijk record, daar kan ik alleen tevreden mee zijn. Ik schaats ook een van mijn beste 5.000m's ooit, zeker technisch."

  "Ik heb de voorbije weken wel gestudeerd, maar vorige week heb ik in Inzell een goeie week kunnen schaatsen. Dat was een goeie voorbereiding."

  "Ik ga zeker voor een medaille, ik ben een winnaar geweest in het skeeleren. De 1.500m ligt me trouwens ook goed."