• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens en PSV zwoegen tegen Utrecht

  PSV kan zondag ontspannen toekijken of de titelconcurrenten met punten morsen. Zelf moest het diep gaan tegen Utrecht, maar werkte het een achterstand weg en won met 2-1. Bij Twente neemt de onvrede toe na een gelijkspel tegen Willem II.

  Rode Duivel Dries Mertens wiste voor PSV met een gekrulde vrijschop de 0-1 van Mulenga uit.

  Na de 2-1 van Wijnaldum kwam PSV nog in de problemen na rood van Hutchinson, maar Utrecht scoorde niet meer.

  Twente blijft zonder zege in 2013. Ook thuis, tegen hekkensluiter Willem II, lukte het niet. De fans voelen dat ze hun titeldroom mogen opbergen en zwaaiden met witte zakdoekjes. De druk op coach McClaren neemt zo toe.

  "We hebben bijna alles goed gedaan, behalve de wedstrijd afmaken. In de slotfase wilden we te graag een tweede keer scoren. Het is geen schande om met 1-0 te verliezen, maar nu verliezen we twee punten", zegt Twente-coach Steve McLaren.

  "We moeten hard blijven werken. Dan zal deze storm wel gaan liggen. Ik denk helemaal niet aan opstappen."

  Roda-AZ werd 2-2. Sanharib Malki maakte in de eerste minuut de 1-0. Het is al de derde keer in vier weken dat de ex-spits van Lokeren en Beerschot scoort in de eerste minuut.