• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Ook zonder mij sterk team in Omloop"

  Philippe Gilbert is tevreden over zijn huidige vormpeil.

  Philippe Gilbert bouwt momenteel in de Ronde van Oman aan een stevige basis voor de voorjaarsklassiekers. De wereldkampioen blikt vooruit op wat komen zal.

  Philippe Gilbert laat de Omloop dit jaar links liggen. De wereldkampioen rijdt een dag later de GP Lugano. "Een Zwitserse koers is belangrijk voor sponsor Andy Rihs", vertelt Philippe Gilbert in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Dat ik de Omloop niet rijd, is samen met BMC beslist. We hebben een erg complete ploeg, waarin iedereen zijn kans verdient. Van Avermaet vroeg en kreeg het kopmanschap, samen met Hushovd."

  "De Omloop is toch geen doel. Ook zonder mij zullen we een competitief team hebben. Ik mik op Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik."

  Over zijn huidige vormpeil is Philippe Gilbert - die momenteel aan de slag is in de Ronde van Oman - tevreden. "Ik ben nog niet goed genoeg om te winnen, maar ik werd ook nog niet gelost", zegt hij.

  "Ik voel me klaar. In de kasseiklassiekers wil ik op niveau zijn. Ik mik op een lang voorjaar, dan mag je nog niet top zijn in Sanremo. Die koers kun je ook winnen zonder in topvorm te zijn."

  "Peter Sagan? Ik kijk vooral naar mezelf. Dat hij vandaag sterker is, stoort me niet. Als hij enkele dagen voor de Ronde van Vlaanderen nog altijd sterker is, dan heb ik wel een probleem. Maar dat zal niet het geval zijn."