• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot wipt dankzij puntje over Lierse

  Raman maakt een belangrijk doelpunt voor Beerschot.

  Beerschot heeft, met zijn tienen een deugddoend gelijkspel behaald bij OHL. Lierse verloor kansloos bij KV Mechelen. Beerschot heeft nu evenveel punten dan Lierse, maar won twee keer meer en wordt 14e. Zulte Waregem gaf geen krimp tegen Waasland-Beveren: 2-0. AA Gent verzekerde zich definitief van het behoud dankzij een 0-2-zege bij Bergen.

  Beerschot leek tegen OH Leuven op weg naar een nieuwe nederlaag na een goal van Ibou en de uitsluiting van doelman Stijnen. De ploeg van Jacky Mathijssen toonde karakter en sprokkelde nog een puntje dankzij invaller Raman.

  Lierse kon in de derby tegen KV Mechelen weer niet overtuigen. Het speelde zwak en verloor met 0-2. Voor KVM is het de zesde zege in zeven matchen. Lierse heeft evenveel punten dan Beerschot, maar heeft minder gewonnen matchen en zakt naar de op één na laatste plaats.

  Zulte Waregem blijft het uitstekend doen. Het voetbalde overtuigend tegen Waasland-Beveren en won met 2-0. Zulte Waregem blijft tweede op acht punten van leider Anderlecht. Waasland-Beveren moet nog opletten voor Play-off III.

  Bergen moet Play-off I definitief vergeten. Het verloor met 0-2 van AA Gent, dat zeker is van Play-off II.

  Eerder op de avond verloor Cercle Brugge met het kleinste verschil van Standard. Cercle blijft eenzaam laatste, Standard zet zijn concurrenten voor de derde plaats onder druk.