• home
 • video
 • pas verschenen

  Yannick Ferrera: "Miste vertrouwen en respect"

  "Mijn keuze heeft niets te maken met geld", zegt Ferrera.

  Een dag na zijn verrassende vertrek als coach van Charleroi heeft Yannick Ferrera meer uitleg gegeven bij zijn beslissing. Hij ontkent dat zijn vertrek te maken heeft met geld en heeft geen bittere gevoelens.

  "Ik heb beslist om op te stappen na een gesprek dat ik deze week had met het Charleroi-bestuur. Daarin voelde ik een gebrek aan vertrouwen in mijn capaciteiten. Ik miste respect", zegt Ferrera in een persbericht.

  "Onder deze omstandigheden was het voor mij onmogelijk om voort te doen. Ik wil benadrukken dat mijn keuze niks te maken heeft met mijn contract voor volgend jaar of met een eventuele loonsverhoging. Van contacten met andere clubs is ook geen sprake."

  "Ik ben Abbas Bayat (ex-voorzitter, red) nog altijd dankbaar dat hij mij de kans geboden heeft om coach te worden bij Charleroi. En ik bedank ook het huidige bestuur, omdat het me dit seizoen is blijven steunen."

  "Ondanks de moeilijke omstandigheden heb ik enorm veel tijd en energie in mijn job als trainer gestoken. Als ik na 25 speeldagen naar de rangschikking kijk, vind ik dat mijn werk geslaagd is."

  "Ik heb geen bittere gevoelens bij mijn vertrek en bewaar goeie herinneringen aan mijn tijd bij Charleroi. Naast het bestuur wil ik ook nog de spelers, de technische staf en vooral de supporters bedanken."