• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Gilbert past voor Omloop Het Nieuwsblad

  Gilbert laat de Omloop Het Nieuwsblad schieten.

  De regenboogtrui zal volgende week zaterdag niet te zien zijn in de Vlaamse openingsklassieker. Philippe Gilbert zal niet aan de start komen in de Omloop Het Nieuwsblad. Dat bevestigt zijn ploeg aan Sporza.

  Philippe Gilbert won de Omloop in 2006 en 2008, maar dit jaar zal hij zijn kansen niet verdedigen.

  BMC-ploegleider John Lelangue geeft een woordje uitleg in Het Nieuwsblad. "Het is 100 procent zeker. Greg Van Avermaet en Thor Hushovd worden onze speerpunten. We moeten keuzes maken, Philippe kan niet alles rijden", zegt Lelangue.

  "We hebben het programma van Gilbert wat aangepast tegenover vorig jaar. Hij begon al vroeger in Australië en rijdt nu in Oman mee. Via de GP Lugano gaat hij naar Parijs-Nice in de voorbereiding op Milaan-Sanremo."