• home
 • video
 • pas verschenen

  Ligety rijgt derde gouden WK-plak aan zijn gordel

  Ted Ligety is de ster van het WK.

  Na goud op de supercombiné en de Super-G heeft de 28-jarige Amerikaan Ted Ligety vandaag ook de wereldtitel veroverd op de reuzenslalom.

  Het Oostenrijkse Schladming krijgt al sinds vorige week de beste Ted Ligety te zien. Na zijn successen op de supercombiné en de Super-G verlengde de Amerikaan nu ook zijn titel op de reuzenslalom. Ligety was de snelste in de eerste run en liet zich in de tweede niet meer verschalken.

  Ligety is de eerste man in 45 jaar die drie gouden medailles pakt op hetzelfde WK. Hij kan de Franse grootheid Jean-Claude Killy met vier gouden plakken evenaren als hij zondag de slalom wint.

  "Ik ben supertevreden", zegt Ligety. "Ik heb wel wat risico's moeten nemen, want de zon hing laag en de piste lag er niet zo goed meer bij. Toen thuisskiër Hirscher voorlopig de leiding nam, voelde ik de euforie in de Oostenrijkse lucht hangen, maar ik heb me niet onder druk laten zetten."

  Uitslag reuzenslalom (m):

  1. Ted Ligety (VS) in 2'28"92
  2. Marcel Hirscher (Oos) - 2'29"73 
  3. Manfred Moelgg (Ita) - 2'30"67
  4. Aksel Lund Svindal (Noo) 2'30"71
  5. Alexis Pinturault (Fra) 2'30"86

  De 17-jarige Belg Sam Greefs eindigde op bijna 18 seconden van Ligety als 65e in de eerste run en mocht de tweede niet afwerken. Die eer was alleen weggelegd voor de top 60.