• home
 • video
 • pas verschenen

  Eijssen: "Ik wist niet dat ik dit kon"

  Yannick Eijssen (archief) wil in 2013 doorbreken

  De uitslag in de rit 4 in Oman had veel weg van die van een Tour-bergrit. Na kleppers als Rodriguez, Froome, Evans, Contador en andere Nibali's nestelde ook een Belg zich in de top 10. Yannick Eijssen (BMC) verbaasde zichzelf.

  Yannick Eijssen mocht van BMC zijn eigen kans gaan in de klim op Green Mountain. Hij was "superblij" met zijn tiende plaats.

  "Ik wist niet dat ik dit kon", zegt de 23-jarige in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Ik heb deze winter goed getraind, maar dit was de eerste kans om echt te bevestigen."

  Eijssen rijdt meestal als helper van Gilbert of Evans. Hij is vastberaden om in 2013 de doorbraak forceren. "Dit is mijn derde profjaar en ik boekte nog geen enkel resultaat. Maar dit is een hoopgevende uitslag."

  Eijssen focust op zijn gewicht om een betere klimmer te worden. "Klimmen heeft te maken met wattages per kilogram. Ik zit goed, maar kan nog beter. Ik weeg nu 61 kilogram en wil er graag nog twee kilo af."