• home
 • video
 • pas verschenen

  Rodriguez: "Weg bij Katjoesja als we beroep verliezen"

  Rodriguez: "Het is niet omdat ik niet gelukkig ben bij Katjoesja."

  Joaquim Rodriguez heeft de pers toevertrouwd dat hij Katjoesja verlaat als de Russische ploeg ook van het TAS niet aan de WorldTour mag deelnemen. "Ik wil gewoon de beste koersen ter wereld rijden", zegt Rodriguez.

  Morgen oordeelt het Sporttribunaal TAS of Katjoesja in beroep wel deel mag uitmaken van de WorldTour. Van de Internationale Wielerunie UCI kreeg de ploeg geen vernieuwing van zijn licentie wegens "ethische redenen".

  De uitspraak is ook belangrijk voor de toekomst van kopman Joaquim Rodriguez. Zonder licentie is zijn contract niet meer geldig en staat het hem vrij te verhuizen.

  "Ik wil aan de grootste wedstrijden deelnemen, het zou dus veel eenvoudiger zijn als mijn team deel uitmaakt van de WorldTour",
  zegt Rodriguez. "Het gaat niet om geld of omdat ik niet gelukkig zou zijn."

  Een wildcard voor de Tour volstaat niet voor Rodriguez. "Er is ook Parijs-Nice, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik... Dat zijn belangrijke koersen voor mij."

  Waar zijn toekomst dan wel ligt, daar blijft Rodriguez nog mysterieus over. "Argos, Movistar, Lampre,... ik heb elke maand een andere ploeg gelezen. Ik kan wel verklappen dat het een verrassing zal zijn."