• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kroatië en Servië houden hun fans thuis

  De Servische fans hebben een kwalijke reputatie (hier: de illustere Ivan Bogdanov).

  Kroatië en Servië hebben afgesproken om geen bezoekende fans mee te nemen als ze in maart en september tegen elkaar spelen. Kroatië en Servië zijn twee concurrenten van België in groep A.

  Op 22 maart is het Kroatië-Servië en op 6 september Servië Kroatië. Na de oorlog in ex-Joegoslavië zijn de relaties tussen de twee wel verbeterd, maar de sportieve rivaliteit kan nog altijd hoog oplaaien. Dat beseffen ook beide voetbalbonden.

  "Dit zijn matchen met een hoog risicogehalte, we nemen geen supporters mee", luidt het in een gezamenlijke mededeling. Het is de eerste keer dat Kroatië en Servië tegen elkaar spelen sinds de oorlog.