• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-coach Been: "We hebben nu 60% kans"

  "Hier hadden we vooraf voor getekend", zeggen ze bij Genk in koor na de 1-1 bij Stuttgart. "Nu moeten we het thuis afmaken." Bij Stuttgart overheerst verbijstering. "De fouten die wij maken: waanzin!", zegt coach Labbadia.

  Genk-coach Mario Been kon uiteraard niet ontevreden zijn met 1-1. "Vooraf had ik voor een gelijkspel getekend. Die goal buitenshuis is heel belangrijk en ik vind ze verdiend."

  "We kennen de problemen van Stuttgart, maar het heeft wel een budget van 100 miljoen euro. Nou goed, we hadden wel wat kansjes, maar gingen met 1-0 rusten."

  "In de tweede helft hadden we het betere van het spel en op het einde gingen we eindelijk ook beter voetballen. We toonden karakten en vochten tot de laatste snik. 1-1: we zijn Europees nog altijd ongeslagen en dat is fantastisch", reageert Been.

  "Nu zijn de kansen 60% voor ons en 40% voor hen. Thuis wordt het een heksenketel. We willen gewoon door, dus moeten we het afmaken."

  Labbadia: "De automatismen ontbreken"

  Bruno Labbadia stond er net niet bij als een geslagen hond. "Het is waanzin als je ziet wat voor fouten we maken", zegt een heesgeroepen Stuttgart-coach.

  "1-0 was een goeie uitgangspositie geweest, maar nu moeten we winnen in Genk of minstens 2-2 gelijkspelen. Dat is ergerlijk, want onnodig. Je ziet dat de automatismen er niet zijn en dat we onrustig worden in moeilijke situaties."

  "Een overwinning was heel belangrijk geweest voor de ploeg, maar als je niet beter omspringt met je kansen en ook achterin niet feilloos bent, gebeurt dit. Er is niks meer aan te veranderen."

  De Ceulaer: "Hard gewerkt, we verdienen dit"

  • Glynor Plet: "Als je er op het einde ingebracht wordt, wil je iets extra's brengen. Gelukkig is dat gelukt. Ik stond al een tijdje aan de tweede paal te wachten en verwachtte de bal over de grond te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik hem via het been van Stuttgart-verdediger Boka op mijn hoofd en scoorde ik zo. Ik ben niet gelukkig met mijn plaats op de bank, maar als dit mijn rol is, moet ik op deze manier mijn best doen."
  • Benjamin De Ceulaer: "In de eerste helft creëerden we vier kansen, maar we gingen met 1-0 de kleedkamer in. Dan weet je dat het moeilijk wordt, maar als je er in de slotminuut nog eentje tegenprikt, is dat top. We hebben er allemaal hard voor gewerkt en verdienen dit."