Ga naar de inhoud

Sagan wint opnieuw in de Ronde van Oman

 wo 13 februari 2013 13:22
Sagan wint na de tweede rit ook de derde rit.
Greg Van Avermaet heeft in de derde rit in Oman zijn tanden stukgebeten op Peter Sagan. De Slovaak van de Cannondale-ploeg stak Van Avermaet de loef af op de pittige aankomststrook. Sagan overklaste de tegenstand en verstevigt zijn leidersplaats. Philippe Gilbert eindigde als zevende.

De grote namen hadden hun zinnen gezet op deze rit. De vroege vluchters waren kansloos, zeker toen Boonen in de achtervolging zijn kansen opofferde. 

In de slotfase hield BMC het tempo strak voor zijn Belgische kopmannen Van Avermaet en Gilbert. Maar de Belgen konden niet op tegen het geweld van Peter Sagan. Hij knalde iedereen met sprekend gemak uit het wiel, Van Avermaet was de beste van de rest.

Sagan kwam met een veelzeggende geste over de streep. Hij tilde zijn armen tot op schouderhoogte op en leek zich af te vragen of er "iemand wist waar de tegenstand was".

Greg Van Avermaet: "Mijn BMC-ploemaat Philippe Gilbert en ik
wisten allebei dat het een finale voor ons was. Maar we hadden allebei geen supergevoel in de benen. Toch motiveerden we elkaar om ervoor te gaan. Maar toen Sagan aanviel, kon ik niet volgen."

Philippe Gilbert: "We hebben sterk gereden als ploeg en hadden in de finale steevast een mannetje voorin. Jammer genoeg konden we niet winnen, maar we mogen toch tevreden zijn over onze prestatie. Zelf ben ik ook tevreden over mijn vorm met het oog op de voorjaarsklassiekers."

Uitslag rit 3:

01. Peter Sagan (Svk) 190 km in 5u06'28"
02. Greg Van Avermaet op 1"
03. Tony Gallopin (Fra) z.t.
04. Alberto Contador (Spa)
05. Marco Marcato (Ita)
06. Andrea Pasqualon (Ita) op 4"
07. Philippe Gilbert
15. Fabian Cancellara (Zwi) 9"
26. Gianni Meersman
29. Yannick Eijssen 18'
 

Stand na rit 3:

01. Peter Sagan (Svk) in 12u59'43"
02. Tony Gallopin (Fra) op 16"
03. Greg Van Avermaet 26"
04. Martin Elmiger (Zwi) 30"
05. Nacer Bouhanni (Fra) 31"
06. Marco Marcato (Ita) 32"
07. Alberto Contador (Spa) z.t.
12. Philippe Gilbert 35"
18. Fabian Cancellara (Zwi) 40"
23. Gianni Meersman