• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goethals is nieuwe coach van de Belgian Cats

  "Er is veel talent in België, maar er wordt niet hard genoeg gewerkt", zegt Benny Mertens.

  De Belgische bond heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Benny Mertens. Daniel Goethals volgt Mertens op als bondscoach van de nationale vrouwenploeg. "Dit doet pijn", zegt Mertens

  Mertens kon de Cats afgelopen zomer niet plaatsen voor het EK van dit jaar. "Sinds een vergadering op 3 januari met het sportieve management van de Cats voelde ik mijn ontslag aankomen", zegt Mertens aan www.basketfeminin.com.

  "Na dat gesprek hoorde ik niks meer, tot deze week. Blijkbaar zou ik niet kunnen samenwerken met het sportieve management van de Cats."

  Naast Mertens moet ook zijn assistent Pascal Angilis de Belgian Cats verlaten. "Dit doet pijn", zegt Mertens, die aan zijn tweede periode als bondscoach bezig was. "Maar de bond en ik zijn eigenlijk niet belangrijk. Het Belgische vrouwenbasketbal moet op de eerste plaats komen."

  "Er is veel talent in België, maar er wordt niet hard genoeg gewerkt. Onze beste speelsters zouden tussen hun 18e en 22e elke dag twee keer moeten trainen en op het niveau van de Euroleague spelen. Ik betwijfel of de bond een plan heeft om dat te realiseren."

  "Onze jonge speelsters nemen het soms ook wat te makkelijk op. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan Emma Meesseman. Die doet het zoals het moet bij Villeneuve d'Ascq."

  Daniel Goethals wordt de opvolger van Mertens als bondscoach. De ex-speler van onder meer Oostende en Charleroi werkte eerder als jeugdcoach bij de bond. Hij werd als coach ook kampioen met Waregem.