• home
 • video
 • pas verschenen

  Garmin dendert al eens over parcours van Omloop

  Nick Nuyens (archieffoto) en enkele van zijn ploegmaats verkenden woensdag de Omloop.

  Garmin-Sharp is er vroeg bij dit seizoen. De ploeg van onder meer Nick Nuyens heeft woensdag al het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad verkend. Die staat volgende week zaterdag op het programma.

  "Nick Nuyens, Johan Vansummeren, Sébastien Rosseler, Tyler Farrar, Thomas Dekker en Martijn Maaskant waren woensdag aanwezig op de verkenning", zegt ploegleider Geert Van Bondt.

  "In Velzeke zijn we het parcours opgedraaid. De Eikenmolen lieten we wel links liggen. Vanaf Geraardsbergen reden we door tot aan de finale in Gent, een tocht van zo'n 150 kilometer."

  "Zo'n verkenning is vooral goed om enkele hertekende stukken van het parcours nader te bekijken, maar ook om het gevoel met de kasseien weer te krijgen. We planden deze verkenning zo vroeg omdat een deel van de renners nog naar de Ruta del Sol trekt."

  "Volgende week donderdag zullen we het parcours opnieuw verkennen. Dan testen we meteen nieuwe tubes en wellicht ook nieuwe fietsen. Millar, Klier, Rathe, Bauer en Navardaskaus zullen er dan ook bij zijn."