• home
 • video
 • pas verschenen

  Evans: "In de Tour tonen dat ik niet versleten ben"

  Cadel Evans koerst deze week in de Ronde van Oman.

  Cadel Evans maalt in de Ronde van Oman zijn eerste competitiekilometers van het jaar. De Tour-winnaar van 2011 wil een minder 2012 doen vergeten. "Ik wil de Ronde van Frankrijk nog een keer winnen", zegt hij.

  "Vorig seizoen sukkelde ik met een vervelend virus. Het duurde lang voor de juiste diagnose werd gesteld", zegt Evans in La Dernière Heure.

  "Dat zorgde voor ontgoocheling en frustraties. Ik voelde dat ik niet voluit kon gaan, maar wist niet wat er aan de hand was."

  "Dit jaar wil ik weer helemaal gezond worden. Als dat lukt, zal ik ook weer vaak vooraan in het peloton te zien zijn."

  Donderdag, op Valentijn, wordt Evans 36. "Maar ondanks die leeftijd wil ik nog altijd koersen winnen."

  "Ik weet dat ik niet meer de jongste renner in het peloton ben. Ik koers nu al 19 seizoenen en ik heb enkele jaren geleden een mindere periode gehad, maar ik koers nog altijd met veel plezier. Ik voel mij niet oud."

  "Ik verwacht een open Tour"

  De Australiër van BMC mikt op de Tour. "Ik voel dat ik die koers nog een keer kan winnen. Ik ben vroeg beginnen te trainen in Australië. Mijn winter is perfect verlopen. Ik zal als leider van ons team aan de Tour-start staan", zegt Evans.

  "Ik verwacht een open Tour op dit parcours. We zullen de gebruikelijke namen zien. Contador, Wiggins, Froome en de anderen. Vorig jaar heeft Wiggins mij verbaasd. Ik dacht dat het onmogelijk was om goed te zijn vanaf Parijs-Nice tot de Spelen. Bradley heeft het toch gedaan."

  En Jurgen Van den Broeck? "Wie twee keer in de top vijf rijdt in de Tour heeft veel talent. Maar ik weet niet of Jurgen ooit op het podium zal staan in Parijs. Het wordt moeilijk, maar dit jaar past het parcours hem wel. Hij krijgt mogelijkheden om iets te ondernemen", denkt Evans.

  Evans krijgt binnen zijn eigen team misschien concurrentie van Tejay Van Garderen, die vorig seizoen vijfde werd. "Tejay heeft een mooie toekomst. In de Tour moeten we elkaar helpen."