• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daems: "Er zijn zeker mogelijkheden voor Genk"

  In de groepsmatch tegen Marseille scoorde Daems nog met een penalty.

  Als verdediger van Mönchengladbach is Filip Daems goed geplaatst om de plussen en minnen van Genks tegenstander VfB Stuttgart te duiden. "Stuttgart bevindt zich in een mindere fase, maar het blijft een grote ploeg die wat onder haar waarde gerangschikt staat", zegt Daems aan Sporza.

  Laten we beginnen met de sterktes van Stuttgart. "De ploeg heeft enkele spelers die ze bij Genk zeker in de gaten moeten houden", zegt Daems.

  "De Bosnische spits Ibisevic bijvoorbeeld heeft genoeg aan een halve kans. En de Oostenrijker Harnik is kopbalsterk, technisch goed en heeft een groot loopvermogen. Die jongens kunnen het verschil maken."

  Toch is de veertiende plaats in de Bundesliga een teken aan de wand. Daems: "Na de winterstop verloor Stuttgart zijn vier wedstrijden. Het vertrouwen zal niet groot zijn."

  "Het probleem is dat er achteraan veel fouten gemaakt worden. Daar moet voor Genk iets mogelijk zijn met zijn scorend vermogen. Maar de Europa League is een andere competitie en die wil Stuttgart gebruiken om vertrouwen te tanken."

  "Het is daar van moeten, ze gaan ervan uit dat ze Genk zullen uitschakelen. De kansen zijn volgens mij 50/50. Zoals Racing Genk speelt is er zeker een mogelijkheid om Stuttgart te verslaan."

  "Ik zal mijn wedstrijden nog wel spelen"

  Zelf bevindt Daems zich met Gladbach ook nog in het strijdgewoel van de Europa League. Hij neemt het donderdagavond in de heenmatch van de 1/16e finales thuis op tegen het sterke Lazio. De vraag is of Daems speelminuten vergaart, want hij is voor het sinds mensenheugenis geen certitude meer in de afweer.

  "Door een blessure heb ik een zestal weken niet kunnen spelen en mijn vervanger doet het goed. Voor de coach is er dus geen reden om te veranderen. Ik moet me aanbieden op training en op een nieuwe kans hopen. Intussen heb ik wel mijn contract verlengd, want ik ben er zeker van dat ik mijn wedstrijden nog zal spelen. Ik heb dus niet lang gewacht om bij te tekenen."