• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brian Vandenbussche tekent bij voor Heerenveen

  Brian Vandenbussche, toen hij nog Rode Duivel was.

  Een basisplaats heeft hij al een tijdje niet meer, maar dat wil niet zeggen dat Brian Vandenbussche geen toekomst heeft bij de Nederlandse hoogsteklasser Heerenveen. Integendeel, de Belgische doelman heeft zijn verblijf verlengd.

  Vandenbussche en de Friese club hebben de optie in het contract van de keeper gelicht, hij ligt nu vast tot midden 2014. De Belg speelt sinds 2004 in Heerenveen na zijn vertrek bij Sparta. Vandenbussche kwam 178 keer in actie in de competitie.

  "Met Brian hebben we een ervaren doelman in huis die de club door en door kent. Hij is ook dit seizoen een paar keer een goeie vervanger gebleken voor de Zweed Nordfeldt", zegt Heerenveen.

  Naast Vandenbussche telt de selectie van Heerenveen nog een Belgische doelwachter: de 24-jarige Kenny Steppe. De voormalige keeper van Beerschot is echter weggedeemsterd en behoort al een poos niet meer tot de wedstrijdselectie van coach Marco van Basten.