• home
 • video
 • pas verschenen

  België loot met Polen zware tegenstander

  België mag dit keer thuis aantreden.

  In de strijd om het behoud in Wereldgroep II moet België Polen opzijzetten. Polen is het team van nummer 4 van de wereld Agnieszka Radwanska. Het duel kondigt zich dus als zwaar aan voor onze landgenotes.

  Door de nederlaag afgelopen weekend in Zwitserland zijn Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens en co veroordeeld tot barrages om het behoud.

  De loting vond vanochtend plaats in Londen en bleek dus niet al te gunstig voor België, de nummer 13 van de wereld en als dusdanig beschermd in de trommel.

  Eerste reekshoofd of niet, met Polen, 18e in de wereld, krijgt België een van de zwaarst mogelijke tegenstanders tegenover zich. Het team heeft met Agnieszka Radwanska de nummer 4 van de WTA-lijst in huis.

  Polen speelde de afgelopen drie jaar in de Europees-Afrikaanse zone. Afgelopen weekend was het in een toernooi in Israël onoverwinnelijk, het boekte zeges tegen Roemenië (2-1), Turkije (3-0) en Israël (2-1). In de play-offs voor promotie naar Wereldgroep II klopte Polen afgelopen weekend Kroatië met 2-1.

  Devries: "Het thuisvoordeel is positief"

  Ann Devries zag de loting met lede ogen aan. "Polen is een lastige opponent, maar ook de andere mogelijke landen waren geen pretje", zegt de Belgische kapitein.

  "We hadden sowieso een moeilijke tegenstander verwacht, want ook Argentinië (ITF-17), Kazachstan (ITF-19) en Canada (ITF-21) halen een goed niveau. Er zaten nu eenmaal veel sterke landen in de trommel. We proberen er het beste van te maken."

  "Het is niet onlogisch dat Polen zijn groep won. Het was een pak sterker dan de rest en met Radwanska heeft het een wereldtopper in zijn team."

  "Maar positief is dat wij het thuisvoordeel hebben. Eerstdaags beslissen we waar en op welke ondergrond we spelen."

  Belgische meisjes hebben de geschiedenis mee

  België en Polen stonden nog maar één keer tegenover elkaar. In februari 2010 haalden Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Sofie Oyen en An-Sophie Mestach het met 2-3 in Polen in de eerste ronde van Wereldgroep II.

  De matchen vinden plaats in het weekend van 20 april, België speelt thuis. De winnaar krijgt in 2014 een plaats in Wereldgroep II, de verliezer komt in een continentale groep terecht.