• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Doel is nog een ronde verder komen"

  "We zullen een goal proberen te maken", belooft Mario Been.

  De Genkse delegatie is woensdagochtend in Maastricht het vliegtuig opgestapt richting Stuttgart. Coach Mario Been in de luchthaven: "Ik zie deze wedstrijden in de 1/16e finales van de Europa League als een extra beloning voor onze mooie poulefase."

  "De competitie en Belgische beker blijven voor mij het belangrijkste, maar nu we aan de vooravond staan van zulke geweldige matchen wil je maar één ding en dat is nog een ronde verder komen", verklaart Been.

  "Want in voetbal draait het nog altijd om winnen. Daarom zullen we in de heenwedstrijd proberen te scoren."

  "Stuttgart mag dan niet in goeie doen zijn, het heeft een brede en goeie kern. We moeten dus niet denken dat het een makkie wordt."

  Na overwinningen tegen Club Brugge en Beerschot lijkt het treintje van Genk net op tijd weer op de rails te staan. "Als je 6 op 6 pakt, geeft dat een mentale boost in de kleedkamer", zegt Been. 

  "Deze jongens willen het maximum uit hun carrière halen. Dat betekent dat als we doorstoten, dat ze dan extra ervaring opdoen. En voor Genk is het weer een geweldig moment om de clubnaam uit te dragen."

  Mogelijk zet Been weer een versterkt middenveld tussen de lijnen. "Die kans is aanwezig, ja. Maar ik ben er nog niet uit met welke namen."