• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "In Genk is momenteel meer concurrentie dan bij RSCA"

  Julien Gorius wil uithalen in de Europa League.

  Julien Gorius telt de minuten af bij Racing Genk. De Franse middenvelder is klaar om na drie beurten op de bank morgenavond in de basis te staan tegen VfB Stuttgart. "Ik mag dan al een paar weken niet aan de wedstrijd begonnen zijn, mijn relatie met Mario Been is en blijft prima."

  Julien Gorius leek als metronoom lange tijd onmisbaar in de basisploeg van Genk, maar in de laatste drie wedstrijden van Racing zat hij op de bank zijn ontgoocheling te verbijten.

  Toch schijnt er licht aan het einde van het tunneltje, want waarschijnlijk komt de Franse middenvelder morgenavond wel weer aan de aftrap van de Europese 1/16e finale tegen Stuttgart.

  "Ik denk niet dat ik in mijn carrière al twee keer na elkaar op de bank heb gezeten", zegt Gorius in Het Belang van Limburg.

  "Nu zijn het er al drie (twee in de competitie en in de beker tegen Anderlecht, red), een primeur dus. Maar goed, dat moet je als voetballer eens meemaken. Ik zal er sterker uitkomen."

  "Zelfs als de trainer me tot het einde van het seizoen op de bank zet, blijf ik knokken. Al is dat bankzitten uiteraard niet de bedoeling, voorlopig blijf ik rustig."

  "Blij ben ik niet, maar de relatie met Mario Been is en blijft prima. De coach zal z'n redenen hebben om dit te doen. Ik heb in december en begin januari gespeeld naar het beeld van de ploeg. Dat was te weinig. Wellicht moet ik daaruit besluiten dat ik niet 100% was."

  "Op mijn 28e kan ik dit perfect plaatsen. Ik durf zelfs te zeggen dat de concurrentie in Genk op dit moment scherper is dan bij Anderlecht en Club Brugge."

  "We zijn niet kansloos, want we scoren bijna altijd"

  Wat wordt het morgenavond in Duitsland? Gorius: "In België zou Stuttgart met zijn budget van 100 miljoen euro en stadion voor 60.000 toeschouwers meedoen voor de titel, maar maakt ons dat kansloos? Neen. Wij scoren bijna altijd. Als ons dat nu weer lukt, is de terugwedstrijd al voor een groot stuk gered. Ik wil trouwens nog een ronde verder geraken. Zonder die ingesteldheid ben je op voorhand uitgeschakeld."