• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandaag rolt de bal weer in de Champions League

  Celtic beleefde in november een hoogtepunt tegen Barcelona.

  Vandaag neemt de Champions League de draad weer op met de achtste finales Celtic-Juventus en Valencia-Paris Saint-Germain. Een vooruitblik.

  Celtic rekent tegen Juventus opnieuw op zijn supporters, die door hun intimiderende sfeer bijdroegen aan de zege tegen Barcelona. "Dankzij onze fans kunnen we in eigen huis de beste teams van Europa aan", zegt spelverdeler Kris Commons.

  "Maar de spelers van Juventus zijn geen onnozelaars. Ze worden vorstelijk betaald om dit soort omstandigheden te trotseren."

  "Op papier leek onze match tegen Barcelona natuurlijk wel zwaarder. De confrontatie tegen Juventus is een prestigeduel voor ons. In twee duels maken we kans om door te gaan."

  "Het is geen toeval dat we zover zijn geraakt", zegt Federico Peluso (Juve). "We zijn net op tijd weer in vorm. Ons dipje is voorbij."

  Ancelotti: "Achteraan staan we als een huis"

  Paris Saint-Germain is al meer dan twee maanden ongeslagen. Valencia beseft dat het een zware dobber wordt en is vooral op zijn hoede voor het gevaar-Zlatan Ibrahimovic.

  "PSG is een team vol sterren, maar het is ook een team", zegt Valencia-speler Joao Pereira.

  "Op papier zijn ze beter dan wij", zegt Adil Rami. "Maar ik denk dat ze last zullen hebben met onze aanpak."

  "Ibrahimovic is uiteraard een van de beste spitsen ter wereld, hij komt maar net onder Messi en Ronaldo."

  PSG-coach Carlo Ancelotti: "De laatste tijd staan we achteraan als een huis. Onze CL-match tegen Porto was een keerpunt."

  "Ik ben heel tevreden over ons niveau. Ons resultaat en ons spel zijn goed. Al mijn spelers werken hard."

  PSG krijgt dinsdag in Valencia de steun van David Beckham. De laatste aanwinst van het sterrenteam komt zijn maats aanmoedigen in de tribunes van Mestalla.