• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UCI lanceert enquête over wielertoekomst

  UCI-preses Pat McQuaid: "We moeten meegaan met de tijd."

  Om de problemen in het wielrennen aan te pakken organiseert de Internationale Wielerunie UCI van 21 februari tot 15 maart een grootschalige enquête, getiteld "een stralende toekomst voor het wielrennen".

  De UCI verzamelde in november al een aantal ideeën uit het peloton en bij de pers en fans. Die ideeën zullen in de rondvraag bij renners, teams, organisatoren, sponsors, instellingen, journalisten en fans voort uitgewerkt worden.

  De rondvraag gebeurt online, via een speciaal programma, en behandelt vier thema's: de dopingstrijd, de wielerkalender, de renners en globalisering.

  UCI-voorzitter Pat McQuaid is enorm enthousiast. "De UCI wil aan de hand van de meningen van alle betrokkenen in de wielerwereld de sport zo hervormen dat ze nog populairder wordt."

  "De wereld verandert razendsnel, zowel in de sport, de technologie als in de media. Het wielrennen moet meegaan met zijn tijd. Zoals elke wielerfan weet, moet je het tempo van het peloton volgen of afhaken", schrijft McQuaid.

  "Ik ben zeker dat de respons groot zal zijn om te helpen de sport een nieuw elan te geven en de koers de prachtige toekomst te geven die ze verdient."