• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jumpingteam moet andere bondscoach zoeken

  Philippe Guerdat

  Philippe Guerdat is niet langer chef d'équipe van het Belgische springteam. De Zwitser gaat aan de slag als bondscoach van de Franse springruiters. "Dit is een professionele uitdaging die ik niet kon weigeren", legt Guerdat uit.

  Philippe Guerdat was sinds 1 januari 2010 aan de slag als chef d'équipe en behaalde met de Belgische ploeg in 2010 een bronzen teammedaille op de World Equestrian Games in de Verenigde Staten en Philippe Le Jeune werd zelfs wereldkampioen (foto).

  In Londen kon hij de Belgen niet naar een olympische medaille leiden. De Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) is nu op zoek naar een nieuwe chef d'equipe voor de springruiters.

  "Dit is een professionele uitdaging die ik niet kon weigeren", legt Philippe Guerdat uit. "Ik word bondscoach van een van de drie grootste federaties en dat is een hele eer voor mij."

  "Ik had het best naar mijn zin als Belgisch bondscoach. Ik heb jonge ruiters zoals Nicola en Olivier Philippaerts en Grégory Wathelet een kans gegeven op het hoogste niveau. Die jongeren zijn de toekomst van de Belgische ruitersport en ze hebben mij zeker niet ontgoocheld."