• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  IOC schrapt worstelen van Olympische Spelen

  Worstelen verdwijnt misschien van het olympisch programma.

  Het IOC heeft verrassend beslist om het worstelen voorlopig van het programma te halen voor de Olympische Spelen van 2020. Worstelen staat al sinds 1896, de eerste moderne Olympische Spelen in Athene, op het olympische programma.

  Het IOC-bestuur analyseerde de 26 sporten die in Londen afgewerkt werden. De moderne vijfkamp leek geschrapt te zullen worden, maar intensief lobbywerk van de vijfkampbond werd nog beloond. Dat ging ten koste van worstelen, dat geen kernsport meer is.

  Het worstelen was nog een grote sport in Londen. 344 atleten kwamen in 18 klasses in actie. Er werden 11 gouden medailles uitgedeeld in de vrije stijl en 7 in de Grieks-Romeinse stijl.

  Baseball was de laatste sport die afgevoerd werd van het programma. In 2016 komen golf en rugby (foto) aan bod in Rio de Janeiro.

  In september kiest het IOC nog één sport voor de Olympische Spelen van 2020. Dat is de laatste kans voor het worstelen. Ook baseball en softball, karate, squash, skeeleren, klimmen, wakeboarding en wushu hebben een aanvraag ingediend.