• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bond over vertrek Guerdat: "Komt ongelegen"

  De resultaten van de jumpingploeg vielen tegen in Londen.

  Eugène Mathy, voorzitter van de ruitersportfederatie, is ontgoocheld over het vertrek van bondscoach Philippe Guerdat. "We hadden een contract tot na het WK 2014, maar ik begrijp zijn keuze wel. Zijn opvolger wordt weer een buitenlander."

  Mathy had het vertrek van Guerdat niet zien aankomen. "Ik was verrast toen ik het nieuws vernam."

  "We hadden een contract tot na het WK 2014 en ik ben ontgoocheld dat we de periode niet kunnen volmaken", vertelt Mathy (foto).

  "Anderzijds begrijp ik hem ook wel. Steve kan nu voor een land werken dat het veel beter doet dan België en ook veel meer mogelijkheden heeft."

  "Guerdat heeft goed gewerkt en voor een goeie teamspirit gezorgd. Ondanks de mindere resultaten had ik de indruk dat onze ruiters ook vertrouwen hadden in zijn werk."

  "Opvolger wordt sowieso een buitenlander"

  Het vertrek van Guerdat (foto) als coach van het nationale jumpingteam komt heel ongelegen. "We staan aan het begin van een nieuw seizoen. Het moment van zijn beslissing is ongelukkig", zegt Mathy.

  "Een opvolger hebben we nog niet, maar die moet er snel komen. De nieuwe coach wordt sowieso opnieuw een buitenlander. De coach moet Vlamingen en Walen samenbrengen en als je een Belg kiest, dan heb je of een Vlaming of een Waal."

  "Ik heb al contact opgenomen met enkele potentiële kandidaten. Het is nog te vroeg voor namen, maar ik hoop wel om over een maand de nieuwe bondscoach voor te kunnen stellen."