• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De wedstrijd waarop de wereld wacht"

  Ronaldo speelt voor het eerst tegen Manchester United.

  Real Madrid-Manchester United is de topaffiche van de achtste finales van de Champions League. "Voor velen is dit de ultieme match, meer dan tegen Barcelona", zegt United-coach Alex Ferguson. Aan de andere kant moet José Mourinho het Real-seizoen redden in de CL.

  Manchester United staat aan de leiding in de Premier League en is nog van de partij in de FA Cup. De Champions League is andere koek nu Real Madrid de tegenstander is in de achtste finales.

  "Real heeft alleen nog de CL. Ik denk dat José Mourinho zijn zinnen gezet heeft op die competitie", zegt United-coach Alex Ferguson (71). "Zo kan de club het Barcelona-spook een beetje verjagen."

  "Voor ons wordt het bijzonder moeilijk uiteraard, maar ik denk dat de meeste druk toch bij Real ligt. Hoe dan ook is dit een match waar veel voetballiefhebbers naar uitkijken."

  "Rond Real-Manchester United hangt een vleugje romantiek. De twee clubs hebben supporters over de hele wereld. Dit is misschien de "grootste" wedstrijd die je kunt krijgen in een Europabeker." Real Madrid heeft maar liefst negen Bekers met de Grote Oren in zijn prijzenkast, de Engelsen drie.

  Ronaldo: "We moeten het nu tonen op het veld"

  Cristiano Ronaldo is de man op het veld die de wedstrijd extra kruidt. Voor het eerst sinds zijn recordtransfer van Old Trafford naar Bernabeu (in 2009) staat de Real-ster tegenover zijn ex-ploeg.

  Ronaldo maakte afgelopen weekend een hattrick tegen Sevilla en wil de lijn doortrekken in de CL. "Ik hoop dat hij daarin slaagt", zegt Real-verdediger Sergio Ramos. "Ronaldo is uniek."

  Real won acht van zijn negen laatste thuismatchen in de CL. Ronaldo zelf denkt dat zijn ploeg lichtjes in het voordeel is. "Maar dat moeten we ook tonen op het veld. United is een hechte ploeg. Makkelijk wordt het niet."

  Volgens ex-United-ploegmaat Gary Neville, nu analist, wordt het een emotionele avond voor Ronaldo. "Hij zal Ferguson opnieuw zien en de rode shirts zullen hem toch wel iets doen. Hopelijk legt hij zichzelf niet te veel druk op en forceert hij niet."