• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topsport Vlaanderen: "Meedoen in finales"

  Dominique Cornu (l): "Ik moet weer vanaf nul beginnen."

  Topsport Vlaanderen-Baloise heeft zijn ambities bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. "We willen meedoen in de finales van de grote koersen", laat manager Christophe Sercu weten. Gijs Van Hoecke kijkt uit naar de Ronde van België.

  "Vorig seizoen hebben we enkele mooie podiumplaatsen behaald, maar nu willen we nog iets beter doen. De Ronde van België en het WK ploegentijdrit staan met rood in de agenda aangestipt", zegt Christophe Sercu, de manager van Topsport Vlaanderen-Baloise.

  Topsport Vlaanderen begint aan zijn 20e jaar in de koers. "Het geheim van ons succes is continuïteit en vertrouwen. We geven al jaren kansen aan beloftevolle Vlaamse renners."

  Voor Dominique Cornu (foto) was 2012 een jaar om snel te vergeten. "Mijn rugblessure sleept al jaren aan, maar vorig jaar was het echt niet meer te doen", zegt hij.

  "Ik kon zelfs geen kermiskoers aan. Nu draag ik steunzolen en is het gevoel beter. Ik moet weer vanaf nul beginnen, maar ik voel me tenminste weer renner."

  "Ik heb de trainingen kunnen afwerken in de winter, maar ik voel dat er nog een pak werk aan de winkel is. Ik hoop dat ik ooit weer pijnvrij kan koersen, zodat ik kan tonen wat er in mij zit."

  Gijs Van Hoecke: "De Ronde van België"

  "Ik bereid me voor op het WK op de piste, maar ik start dit seizoen ook in enkele wegkoersen, zoals de voorjaarsklassiekers", zegt Gijs Van Hoecke. "Ik kijk vooral uit naar de Ronde van België, die dit jaar start in mijn thuishaven Lochristi."