• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het volleybal zoals het is in Herk-de-Stad

  Heel wat volleybalclubs moeten de tering naar de nering zetten, maar bij geen enkele club is dat zo duidelijk als bij Herk-de-Stad. De club, waar Jo Van Decraen sinds kort trainer is, telt nog maar zeven spelers in zijn selectie. "Misschien is dit een nieuwe start", zegt Van Decraen.

  "Alles wat kon tegen zitten, zat tegen: één speler is ermee gestopt en nog een andere speler is vertrokken", zegt Van Decraen aan Sporza. "Het vergt enige creativiteit met z'n zevenen, maar we amuseren ons nog. Klagen is zinloos."

  "Het klopt niet dat we nog niet betaald zijn, anders waren we hier niet meer. Soms was de betaling wel wat te laat."

  Volgens Van Decraen kan Herk-de-Stad de financiële problemen nu beter het hoofd bieden dan een tijdje geleden. "We staan er al beter voor. Het is de bedoeling om op een betere manier voort te doen, om in de toekomst dit soort zaken te vermijden. Het aantal clubs dat geen problemen heeft, is trouwens op één hand te tellen", luidt het.

  Van Decraen speelde jaren bij Maaseik. "Het contrast is groot, maar dat wist ik op voorhand. Al was het erger dan verwacht. Ik voel me wel goed als trainer (hij nam over als noodoplossing). Het is misschien een nieuwe start."