• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "De kritiek heeft Charleroi gemotiveerd"

  "Er is veel verkeerds over mij en de ploeg gezegd", zegt Yannick Ferrera.

  Charleroi leek nog voor de competitie begon ten dode opgeschreven. Maar na 25 matchen lijkt de club gered. Extra Time nodigde coach Yannick Ferrera, die in korte tijd naam maakte, uit. "Zeven maanden geleden had ik met twee handen getekend voor dit resultaat", zegt Ferrera.

  Ferrera was door het dolle heen na de zege tegen Lierse, iets wat hij openlijk liet blijken. "Er zat veel frustratie in die gebaren, want er is veel verkeerds over mij en de ploeg gezegd. Dat ik als eerste ontslagen zou worden, dat we eerste klasse niet waard zouden zijn", zegt de jongste trainer in de eerste klasse.

  "Dat heeft ons gemotiveerd. Daar heb ik mijn spelers ook vaak aan herinnerd. Ik wou de fans tonen: het is voorbij nu."

  Voor Ferrera was het avontuur bij Charleroi een sprong in het onbekende. Hij kocht zich zelf vrij in Saudi-Arabië. "Dit was dé kans van mijn leven. Als ik het niet had gedaan, had ik achteraf misschien spijt gehad."

  "Ik wist dat het moeilijk zou worden bij Charleroi en onder Abbas Bayat (de opgestapte voorzitter, red.) was ik misschien al ontslagen. Ik heb tijdens het seizoen ook voor mijn ontslag gevreesd. Zeven maanden geleden had ik met twee handen getekend voor dit resultaat."

  "Of ik nu opslag zal vragen? Toch wel. Ik heb in het begin niets geëist, omdat ik nog alles moest bewijzen. Maar meer verdienen zou toch niet slecht zijn."

  Ferrera wil meer dan Charleroi. "Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Iedereen heeft dromen. Je moet dromen, dat is het begin van alles. Elke jonge speler zegt na zijn debuut dat dat zijn droom was. Ik zal mijn dromen proberen waar te maken."

  "Lierse is sterker dan Cercle en Beerschot"

  Ferrera lijkt Charleroi in de eerste klasse te zullen houden. Maar wie moet dan wel voor de degradatie vrezen? "Ik denk dat Cercle Brugge en Beerschot Play-off III zullen moeten spelen. Ik vind Lierse sterker dan die twee ploegen. Maar het kan snel veranderen natuurlijk", zegt de Charleroi-trainer.