• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Tevreden, maar zit nog met twijfels"

  "Ik heb gesprint zonder risico's te nemen en alles verliep goed."

  Tom Boonen stak zich niet weg bij zijn eerste wedstrijd van het jaar, ondanks de problemen van de voorbije weken. "Ik heb nog pijn aan mijn elleboog, maar het gaat elke dag beter", zegt de renner van Omega Pharma -Quick Step.

  Boonen werd vijfde in de massaspurt in Oman. "Het was niet zo'n lastige etappe. In de finale zei ik tegen mijn ploegmaats: "Ik probeer het wel alleen in de spurt, we zien wel hoe het uitdraait." Ik heb gesprint zonder risico's te nemen en alles verliep goed", zegt Boonen aan de RTBF.

  "Ik kon nog beter, maar mijn hoofd is er nog niet helemaal bij. Ik ben nog iets te zenuwachtig."

  "Met mijn elleboog gaat het elke dag beter. Ik heb wel nog pijn. Tijdens de rit denk je daar aan, maar in de sprint niet. Maar de klassiekers zijn nog ver. Ik zal die tijd goed kunnen gebruiken, want ik zit nog met twijfels."

  "We zullen mijn situatie na Oman opnieuw bekijken. Voor Parijs-Nice zou ik graag nog een andere rittenkoers rijden. Daarna zullen we hopelijk weten of ik klaar ben voor het voorjaar. Ik hoop echt dat alles goed komt."