• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Roeselare en Maaseik moeten opletten voor Antwerpen"

  "Voor Asse-Lennik zie ik een rol als scherprechter", zegt Dominique Baeyens over de play-offs.

  Roeselare heeft de reguliere competitie als leider afgesloten. Bondscoach Dominique Baeyens, die vorig jaar na 15 jaar vertrok als coach van Roeselare, had zijn ex-team daar niet verwacht. "Maar het moet allemaal nog beginnen."

  "Dat Roeselare na de competitie op kop staat, is toch wel een verrassing. Iedereen - ook ik - had vooraf Maaseik bestempeld als dé te kloppen ploeg in het eerste luik van de competitie", zegt Baeyens aan Sporza.

  "Roeselare toont een prima mentaliteit en vormt een hecht team. De Fin Tervaportti is een verrijking als spelverdeler en Tuerlinckx maakt in veel duels het verschil. Er waren enkele wedstrijden waarin ze in de problemen kwamen, maar toch geen punten verloren. Dat is belangrijk, want geen enkele ploeg kan elke week top zijn."

  Maaseik-Roeselare is komend weekend de bekerfinale. Mogen we de klassieker ook verwachten in de finale van de play-offs? "Maaseik deed het heel goed in de Champions League, maar de laatste weken loopt het wat stroever. Mogelijk de naweeën van die Champions League.

  "Maar het moet nog beginnen. De belangrijkste weken komen er nu aan", vertelt Baeyens.

  "Antwerpen zal voor Maaseik en Roeselare een te duchten tegenstander worden. Die club wil écht vooruit en is op weg een topper te worden."

  "Voor Asse-Lennik zie ik een rol als scherprechter. Ik heb ze zaterdag zien spelen bij Puurs en ze hebben mij aangenaam verrast na hun heel moeilijke start. De titel zal te hoog gegrepen zijn, maar thuis zullen ze het Maaseik en Roeselare lastig kunnen maken."