• home
 • video
 • pas verschenen

  Tankink breekt sleutelbeen na ongeluk op training

  Bram Tankink is op training aangereden door een auto. De renner van Blanco Pro Cycling brak zijn sleutelbeen. Het is nog niet duidelijk hoe lang Tankink out zal zijn.

  Tankink hield zondag een trainingsritje op Mallorca toen hij werd aangereden door een auto. De Nederlander werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn linkersleutelbeen gebroken is.

  Het is nog niet duidelijk of Tankink geopereerd moet worden. Pas na meer onderzoeken zal de veteraan van Blanco weten hoe lang hij out zal zijn.

  Pech blijft de Nederlandse renners dus achtervolgen, want ook  Johnny Hoogerland, Koen De Kort en Karsten Kroon liggen lang in de lappenmand. Hoogerland werd net als Tankink aangereden op training en De Kort en Kroon kwamen ten val in de Ronde van Qatar.