• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier houdt Loeb af, Neuville is vijfde

  Sébastien Ogier heeft geen last van de sneeuw.

  Sébastien Ogier (Volkswagen Polo) heeft de rally van Zweden gewonnen, de tweede race in het WK. De Fransman nam na de tweede rit de leiding over van zijn voormalige ploegmaat Sébastien Loeb en weerstond aan de druk. Thierry Neuville werd vijfde in de sneeuw.

  Ogier en Loeb domineerden de hele rally. Ogier won tien ritten, negenvoudig wereldkampioen Loeb zeven. Voor Ogier is het de vierde zege in een wereldbekermanche. Hij is ook de nieuwe leider in het WK.

  Thierry Neuville (foto) zette zijn gestage opgang voort in het koude en besneeuwde Zweden: na de eerste dag stond hij achtste, de tweede zesde en in de eindstand legt de Belg van Ford beslag op de vijfde plaats. Neuville was de beste in de achtste rit.

  Een flinke opsteker voor de Duitstalige Belg: vorige maand moest hij nog opgeven in de Rally van Monte Carlo.

  Uitslag Rally van Zweden

  1. Sébastien Ogier (Fra-Volkswagen) - in 3u11'41"9
  2. Sébastien Loeb (Fra-Citroën) - op 41"8
  3. Mads Ostberg (Noo-Ford) - 1'24"5
  4. Jari-Matti Latvala (Fin-Volkswagen) - 1'30"6
  5. Thierry Neuville (Ford) - 5'06"4
  6. Juho Hanninen (Fin-Ford) - 5'43"1
  7. Martin Prokop (Tsj-Ford) - 11'25"4
  8. Henning Solberg (Noo-Ford) - 11'42"7