• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Borlée loopt Belgisch record op Flanders Indoor

  Kevin Borlée verbrak het Belgische record van broer Jonathan op de 300 meter.

  De Belgen hebben geen topprestaties laten optekenen op de Flanders Indoor in Gent. Kevin Borlée was als tweede op de 300 meter de enige uitschieter met een Belgisch record. Ook broer Jonathan, Eline Berings en Tia Hellebaut grepen naast de overwinning.

  Kevin Borlée leek op de 300 meter lang op koers te liggen voor de overwinning, maar in de laatste rechte lijn moest hij zijn meerdere erkennen in de Tsjech Pavel Maslak. Die won in 32"59.

  Borlée, die voor de start sukkelde met zijn rug, werd tweede in 32"72, goed voor een Belgisch record. Het oude record stond op naam van zijn broer Jonathan, in 32"79.

  "Door mijn rugproblemen heb ik pas vlak voor de wedstrijd beslist dat ik toch zou lopen", zegt Borlée. "Ik ben tevreden met het record, maar had toch graag gewonnen voor eigen volk. Technisch zat het niet goed, die verhoogde piste en scherpe bochten liggen me niet echt."

  Ook Jonathan Borlée kon geen zege boeken in de Topsporthal in Gent. De Ier Brian Gregan ging hem op de 400m vlak voor de finish nog voorbij en won in 46"73. Borlée was tweede in 46"83, een persoonlijk record.

  "Ik ben zeker niet in topvorm, dus dit is niet verrassend. Ik ben niet tevreden, maar dat ben ik nooit want het kan altijd sneller. Mijn hoofddoel blijft het WK in Moskou deze zomer."

  Offday voor Hellebaut

  Tia Hellebaut kon de verwachtingen niet waarmaken in het hoogspringen. Donderdag ging de olympische kampioene van 2008 in Eaubonne nog over 1,97m, maar in Gent raakte ze niet hoger dan 1,91m. Daarmee werd ze tweede na de Italiaanse Alessia Trost, die over 1,95m ging.

  "Dit is heel jammer. Ik had vandaag echt slechte benen en ik weet niet goed waarom. Misschien ben ik wel wat vermoeid, want ik ben veel onderweg geweest met de voorbije wedstrijden. Dit is niet leuk, maar ik ben niet ongerust. Als de logica gerespecteerd wordt, komt de vorm wel weer terug."

  In het hink-stap-springen slaagde Svetlana Bolshakova er niet in de EK-limiet (14,07m) te springen. Ze werd derde met een sprong van 13,84m, de winst ging naar de Slovaakse Dana Veldakova.

  "Ik heb een dubbel gevoel. Ik mis nog wedstrijdritme, maar ik ben vooral blij dat ik geen last meer heb van mijn quadriceps. Vier pogingen is ook wat te weinig voor mij. Hopelijk haal ik de limiet op het BK, maar ik maak me niet druk want dat levert toch niks op."

  Geen toptijd voor Berings

  Eline Berings leed een nipte nederlaag op de 60m horden. Na een explosieve start werd ze op de streep geklopt door de Amerikaanse Yvette Lewis, die won in 8"03. Berings werd tweede in 8"04.

  "Ik hoopte op een betere tijd, maar ik sta weer op het podium en presteer dus heel constant en dat is het belangrijkste. Met mijn limiet op zak is de druk er ook wat af. Alles staat nu in het teken van het EK."

  Christophe Lemaitre, Europees outdoorkampioen op de 100m, viel naast het podium op de 60m. De Spanjaard David Angel Rodriguez was een maatje te groot voor de rest en won met een fraaie voorsprong in 6"57.

  "Ik ben toch blij, want na een slechte start kwam ik nog goed terug", zei Lemaitre. "Ik doe ook niet mee aan het EK in Göteborg, ik zet alles op het WK in Moskou."
   

  Van Alphen: "Wou WK niet op het spel zetten"

  • Hans Van Alphen deed in de driekamp enkel mee aan de 60 meter en het kogelstoten en gaf verstek voor het verspringen. "Ik heb een scheurtje in de mediale band van mijn knie en daarom was springen niet verstandig. Ik wou het WK in Moskou van deze zomer niet op het spel zetten. De kans bestaat dat ik het EK moet laten vallen, het is afwachten hoe het herstel verloopt."
    
  • Almensh Belete werd derde op de 1.500 meter in 4'11"36, een persoonlijk record. "Ik ben tevreden want de voorbereiding stond vooral in het teken van de 3.000 meter (Belete liep daarop donderdag de EK-limiet). Deze wedstrijd was bedoeld om het lichaam wat te activeren, maar ik mis duidelijk nog wat snelheid. Hopelijk kan ik op het EK een medaille pakken."