• home
 • video
 • pas verschenen

  België verliest Fed Cup-duel van Zwitserland

  Ook Yanina Wickmayer liet zich in de luren leggen door Oprandi.

  België dreigt uit Wereldgroep II van de Fed Cup te vallen na een onverwachte nederlaag tegen Zwitserland. Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck verloren zondag hun twee enkelspelen, waardoor België op een onverbrugbare 3-1-achterstand kwam. Ook het dubbelspel ging nog verloren.

  Romina Oprandi had Kirsten Flipkens zaterdag al de voet dwars gezet en ook Yanina Wickmayer liet zich door de nummer 67 van de wereld in de luren leggen. 

  Oprandi ging in iedere set twee keer door de opslag van Wickmayer en had de klus na een uur al geklaard: 6-2 en 6-2.

  In het tweede enkelspel moest de onervaren Alison Van Uytvanck opdraven voor België. Flipkens moest passen met een blessure aan haar quadriceps.

  Van Uytvanck, de nummer 195 van de wereld, verkocht haar huid duur tegen Stefanie Vögele, de nummer 89 van de wereld. In de tweede set werd het zelfs een tiebreak, maar ook die zette Vögele naar haar hand: 6-2, 7-6 (7/4).

  Het afsluitende dubbelspel was door deze twee nederlagen overbodig, maar ook dat ging verloren. België zal nu later op het jaar een barragematch moeten spelen voor het behoud in Wereldgroep II.

  Ann Devries: "Alles zat tegen"

  "Dit is een ontgoocheling", zegt Fed Cup-coach Ann Devries aan Sporza. "Op papier waren we favoriet, maar de Zwitsers spelen een erg sterk weekend."

  "Alles zat tegen. Oprandi had een superweekend, de ondergrond (gravel) was niet in ons voordeel en Flipkens raakte geblesseerd. Op dat moment valt onze ervaring weg. Ik kan Van Uytvanck niets verwijten, ze kreeg zelfs enkele setballen. Maar ze miste op dat moment de ervaring om dat er uit te slepen."

  "Wickmayer was ook niet slecht. Maar bij Oprandi lukte alles. Yanina had geen antwoord op haar graveltennis."