• home
 • video
 • pas verschenen

  "Cipollini nam ook doping in 2001, 2003 en 2004"

  Cipollini komt in nauwe schoentjes met de nieuwe onthullingen.

  La Gazzetta dello Sport heeft in zijn zondageditie nieuw bezwarend materiaal vrijgegeven over Mario Cipollini. Daaruit moet blijken dat de Italiaanse sprintkoning niet alleen in 2002 bij dopingdokter Eufemiano Fuentes passeerde, maar ook in 2001, 2003 en 2004.

  Zaterdag publiceerde La Gazzetta al tabellen waarin te zien was hoe Cipollini in zijn wonderjaar 2002 epo, bloedtransfusies, groeihormoon en daarna nog eens een epokuur kreeg.

  Vandaag doet de krant daar nog een schepje bovenop met nieuwe cijfers waaruit moet blijken dat het dopinggebruik de jaren erna nog verhoogd zou zijn, met 25 bloedtransfusies tussen december 2002 en mei 2003 als hoogtepunt.

  De zakjes bloed werden in twee fases toegediend: zestien in de periode voor Milaan-Sanremo en nog eens negen voor de start van de Giro d'Italia begin mei.

  Ook in 2004 zou Cipollini onder zijn codenaam "Maria" vaste klant geweest zijn bij Fuentes.

  Zaterdagavond liet Cipollini bij monde van zijn advocaat horen dat hij helemaal geen dopingprogramma's had gekregen van Fuentes en dat probeerde hij te staven met het feit dat Cipollini in Monaco woonde en niet in Lucca, waar de faxen van Fuentes aangekomen zouden zijn. La Gazzetta lacht die ontkenning weg.