• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer moet knokken, Flipkens verliest verrassend

  Yanina Wickmayer heeft tegen Stefanie Vögele 3 sets en meer dan 2 uur nodig.

  In het Fed Cup-duel tussen België en Zwitserland staat het 1-1 na de eerste dag. De Zwitserse meisjes zijn een taaie brok. Yanina Wickmayer won haar wedstrijd pas na een strijd van meer dan twee uur, terwijl Kirsten Flipkens verrassend onderuit ging tegen Romina Oprandi.

  Door voor gravel te kiezen in Bern wilden de Zwitsers de Belgische meisjes verontrusten. Maar Yanina Wickmayer (WTA-22) keek tegen Stefanie Vögele (WTA-89) niet om in de eerste set: 1-6.

  Voor eigen volk gaf Vögele zich niet zomaar gewonnen. De Zwitserse nummer twee wou en kreeg een derde set. Daarin was het lang spannend, tot Wickmayer op "love" brak tot 6-7. De Belgische maakte er na 2 uur en 5 minuten een eind aan: 6-8 in de derde set.

  In de tweede wedstrijd van de namiddag was Kirsten Flipkens (WTA-34) favoriete tegen Romina Oprandi (WTA-67). Maar Flipkens had een offday. Oprandi won eenvoudig in twee sets: 6-3 en 6-3. Zo staat het na de eerste dag 1-1. Morgen worden nog twee enkelduels en een dubbelmatch afgewerkt.

  Zwitserland-België is één van de vier duels in  Wereldgroep II van de Fed Cup. De vier winnaars spelen later dit jaar een duel tegen de vier verliezende landen van Wereldgroep I. Wie die ontmoeting wint, stijgt naar/blijft in Wereldgroep I.