• home
 • video
 • pas verschenen

  Svindal wint WK afdaling nog een keer

  Aksel Lund Svindal gaat het best om met de moeilijke omstandigheden in Schladming (Oostenrijk).

  Aksel Lund Svindal heeft het WK-goud veroverd in de koninginnenklasse van het alpijnse skiën. Op de afdaling in Schladming had de 30-jarige Noor een ruime voorsprong op de Italiaan Dominik Paris (0"46) en de Fransman David Poisson (0"97).

  De omstandigheden zaten niet mee op de Planai-piste in Oostenrijk. "Het parcours was erg hard en op sommige plaatsen lag er ijs. Door de mist was de zichtbaarheid ook erg slecht. Beter skiën kon ik niet, ik nam enorm veel risico's", zei Svindal, na zijn 3,33 km bergaf met snelheden van meer dan 100 kilometer per uur. Uittredend kampioen Erik Guay van Canada haalde de finish niet.

  Svindal won het WK afdaling zes jaar geleden ook al. Het is zijn vijfde WK-goud. Slechts vijf skiërs deden hem dat voor. Hij won ook al een keer de reuzenslalom en twee keer de supercombiné.

  Podium WK afdaling:

  1. Aksel Lund Svindal (Noo) in 2'01"32
  2. Dominik Paris (Ita) op 0"46
  3. David Poisson (Fra) - 0"97