• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbokani: "Gouden Schoen is dé bekroning"

  Mbokani maakte op de Afrika Cup twee doelpunten in drie wedstrijden voor Congo.

  Anderlecht kan weer volop rekenen op de diensten van zijn topschutter Dieumerci Mbokani, die later dan verwacht terugkeerde van de Africa Cup. "De Gouden Schoen was het mooiste moment uit mijn carrière", zegt de Congolese aanvaller.

  De 27-jarige Mbokani reageerde in Het Laatste Nieuws voor het eerst sinds zijn terugkeer op zijn verkiezing als Gouden Schoen. "Ik zie de Gouden Schoen als een bekroning voor al mijn jaren in België. Ik ben er erg trots op, de Schoen staat heel mooi op mijn palmares."

  Over zijn toekomst is Mbokani erg duidelijk. "Ik blijf tot in juni, maar dit is mijn laatste seizoen bij Anderlecht. Eerst wil ik hier nog de beker en de titel winnen. En topschutter worden", zegt Mbokani ambitieus.

  "Ik was later terug door visumproblemen van mijn zoontje"

  Mbokani keerde later dan voorzien terug van de Africa Cup. "Iedereen zegt dat ik te laat was, maar dat is niet waar", zegt hij. "Toen ik vrijdag wilde terugkeren, waren er problemen met het visum van mijn zoontje."

  "Ik had normaal drie dagen verlof en zou vrijdag terugkeren. Maar toen bleek dat er problemen waren met het visum van mijn zoon Jess. Daarom ben ik pas later teruggekeerd."

  Anderlecht-coach John van den Brom wil er geen zaak van maken. "Dieu is klaar voor de match tegen Beveren. Hij was later dan ik verwacht had, maar ik weet nu waarom. Het belangrijkste is dat hij terug is."