• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoefkens verlaat straks Club: "Wou voortdoen"

  Carl Hoefkens: "Teleurgesteld dat ik geen prijs won met Club Brugge"

  Carl Hoefkens is aan zijn laatste maanden bezig bij Club. Zijn contract loopt af en hij krijgt geen nieuw. "Ik leg me daar bij neer", zegt de aanvoerder, die droomt van verre oorden. "Misschien ga ik in Amerika of Australië voetballen."

  Hoefkens is aan zijn vierde seizoen bezig bij Club Brugge. CEO Vincent Mannaert deelde hem mee, dat de club volgend seizoen niet meer op de verdediger rekent.

  "Als ze eerlijk met je zijn, moet je zo'n beslissing aanvaarden. Had de club me aan het lijntje gehouden, dan was het kot te klein geweest", zegt Hoefkens in Het Laatste Nieuws.

  "Als het aan mij ligt, deed ik voort. Ik begrijp dat ik geen wissel op de toekomst ben, maar natuurlijk denk ik dat ik nog altijd beter ben dan de anderen. Dat is mijn volste recht. Ik heb ook geen enkele last van mijn leeftijd. Fysiek ben ik nog top. Mijn niveau vandaag verschilt niet veel met dat van drie jaar geleden."

  "De coach en het bestuur vinden misschien dat ik niet meer de kwaliteiten heb, maar ik zet daar een groot vraagteken achter."

  "Misschien naar Amerika of Australië"

  "Maar ik heb niks tegen Club. Ik had hier een fantastische tijd. Ik ben alleen gigantisch teleurgesteld dat ik nooit iets met Club gewonnen heb. Ik kwam naar hier voor een prijs. Ik hoop nog, maar de kansen zijn geslonken."

  En wat nu? "Er zijn opties. Maar ik weet nog niet wat ik wil doen. Ik heb nog contact in Engeland. Of misschien ga ik in Amerika of Australië voetballen. Dat is iets wat me erg aantrekt."