• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard zet Chelsea op weg naar ruime zege

  Eden Hazard scoort en laat scoren.

  Eden Hazard heeft zijn terugkeer bij Chelsea na drie speeldagen schorsing niet gemist. Tegen Wigan zorgde hij voor een assist en maakte hij de tweede goal. Chelsea klopte Wigan met 4-1.

  Hazard maakte in de tweede helft de 2-0 tegen Wigan. Hij tikte een voorzet van Azpilicueta binnen. Even later lag balverlies van de Belg, die drie weken niet had mogen spelen na zijn rode kaart in de beker, wel aan de basis van de 2-1 van Wigan. Maar dat was snel weer vergeten toen Hazard ook nog de assist gaf voor de 3-1 van Lampard (foto).

  Marin gaf Chelsea zekerheid over het einde van een reeks van vier matchen zonder zege. Met zijn krachtige schot zit Lampard nu aan 198 doelpunten voor Chelsea. De middenvelder komt zo op vier goals van het clubrecord van Bobby Tambling.

  Tottenham had ook een goeie namiddag, met dank aan Gareth Bale. De snelle flankspeler bezorgde de ploeg van Jan Vertonghen - die aan de bank gekluisterd bleef - en Dembele (vervangen in de extra tijd) winst op Newcastle. Bale scoorde vroeg en laat in de match.

  "Newcastle was goed op dreef de laatste weken. We waren op onze hoede en hebben het goed gedaan", zegt Tottenham-trainer Villas-Boas.

  Arsenal tot slot, zonder de geblesseerde Vermaelen, graaide drie punten mee op het veld van Sunderland. Simon Mignolet moest zich één keer omdraaien. Santi Cazorla was de boeman met dienst.