• home
 • video
 • pas verschenen

  Garrido: "Ik zet spelers boven systeem"

  Juan Carlos Garrido wuift de kritiek op zijn positionele keuzes weg.

  Met 1 op 6 heeft Club zijn start in het nieuwe jaar gemist. Enkele positionele keuzes van coach Juan Carlos Garrido werden in twijfel getrokken, maar de Spanjaard wuift de kritiek weg in de kranten. "We moeten wel meer knokken bij een slechte dag."

  Club Brugge kwam uit de winterstop met de duidelijke blik naar boven. De titel kwam zelfs nog ter sprake. Maar een 0-0 tegen Gent en een 4-1 in Genk, de eerste competitienederlaag onder Garrido, zorgden voor een domper.

  Garrido's keuzes werden onder een vergrootglas gelegd. Ook zijn spelsysteem. "Ik hou van een 4-4-2, met Villareal speelde ik zo de halve finale van de Europa League. Maar bij mijn komst bij Club was dit team voorbereid op 4-3-3. De club wil zo ook spelen."

  "Ik vind de spelers echter belangrijker dan het systeem. De tweede helft op Standard (1-3-zege) zag men als 4-4-2, maar voor mij was het een geweldige 4-3-3 met Odjidja, Bacca en Lestienne als spitsen en Refaelov, Vazquez en Zimling in het middenveld."

  "Het belangrijkste is dat we aan onze filosofie vasthouden. We kunnen het roer toch niet omgooien omdat we een keer verliezen?"

  "Hebben Odjidja nodig op rechts"

  Garrido zette in de laatste duels Odjidja, die vroeger vooral centraal uitblonk, op rechts. Waarom? "Odjidja (foto) is een fantastische, offensieve middenvelder die links, centraal of rechts kan spelen."

  "We hebben hem nu nodig op rechts. Tegen Feyenoord op stage en tegen Nürnberg speelde hij er fantastisch. Tegen Gent en Genk was hij niet goed, maar wie wel? Niemand."

  "En dat Vazquez te laag staat? Hij moet veel aan de bal zijn om de opbouw te verzorgen. En hij bewees al dat hij dan ook nog de beslissende pas kan geven. En Donk blijft voor mij een middenvelder. We hebben er zijn kracht nodig."

  "Blijven knokken bij slechte dag"

  Doelman Vladan Kujovic vindt dat de nieuwkomers bij een topclub er meteen moeten staan. Garrido is het daar niet mee eens.

  "Kijk naar De Bock (foto). Die was fantastisch op de linksback bij Lokeren, maar wij hebben hem nodig als centrale verdediger. Hij heeft tijd nodig, net als Adu die een belangrijke schakel als Zimling moet vervangen. Ik kan veel voorbeelden geven van topspelers bij topclubs die ook tijd nodig hadden."

  "Met de opmerking van Kujovic dat we meer moeten vechten ga ik wel akkoord. Iedereen moet dat meer doen. Je kan een slechte dag hebben, maar dan moet je blijven knokken."