• home
 • video
 • pas verschenen

  Club wint weer, Lokeren en Z.Waregem in balans

  Club Brugge viert de eerste zege van 2013.

  Club Brugge heeft voor de eerste keer gevierd in 2013. Het zette OHL wel pas weg na een rode kaart. Lokeren en Zulte Waregem speelden gelijk in de topper van de speeldag. Cercle lijkt veroordeeld tot PO III, terwijl Charleroi Lierse klopte en zo zeker lijkt van het behoud.

  Club Brugge rekende tegen OH Leuven op niets minder dan de drie punten. Het liep echter niet van een leien dakje. Club kon pas na de uitsluiting van Thompson een achterstand ombuigen in een 3-1-overwinning.

  Lokeren en Zulte Waregem lieten in de mooiste affiche van de avond zien dat ze terecht in de top zes staan. Ze gingen na de 1-1 elk met een punt naar huis.

  Charleroi wipt na een nipte overwinning tegen Lierse naar de middenmoot. Door de 1-0 staat het nu zelfs boven Gent op een elfde plaats. Voor Lierse blijven de degradatiezorgen groot op de 14e plaats.

  Cercle Brugge zal zich wellicht moeten voorbereiden op Play-Off III. Het verloor met 2-0 van KV Mechelen en staat op zes punten van een veilige stek. KVM is gedeeld zevende.

  Kortrijk staat naast KVM. Het smeerde AA Gent zijn elfde verlies aan. Ook Kortrijk mag nog stiekem hopen op Play-off I.

  Eerder op de avond won Racing Genk simpel bij Beerschot.