• home
 • video
 • pas verschenen

  RadioShack: "Andy Schleck heeft problemen"

  Andy Schleck kon nog niet overtuigen in 2013.

  Andy Schleck wou dit seizoen zijn rampjaar 2012 doen vergeten, maar dat gaat voorlopig moeizaam. Na zijn opgave in de Tour Down Under kneep hij woensdag ook meteen zijn remmen dicht in de Ronde van de Middellandse Zee.

  Schleck zei dat hij met ademhalingsproblemen sukkelde en dat hij op 16 februari wil starten in de Ronde van de Haut Var. "Ik moet nu eerst even rusten en uitzieken. Hopelijk kan ik snel trainen", zei de Luxemburger.

  Schleck heeft een slecht seizoen achter de rug. Hij was niet in vorm in het voorjaar en hij miste de Tour en het najaar door een val. Dit seizoen wou hij veel en aanvallend koersen, maar dat lukt voorlopig niet. RadioShack lijkt zich wat ongerust te maken.

  "Er is meer aan de hand dan die ademhalingsproblemen. De problemen van Andy zijn groter. Het mentale is ook belangrijk voor een wielrenner", zegt teammanager Luca Guercilena, die Johan Bruyneel opvolgde.

  Het team zou ook niet tevreden zijn over de werklust van Schleck. Hij zou niet genoeg trainen.