• home
 • video
 • pas verschenen

  Pitroipa mag Africa Cup-finale toch spelen

  De ref stuurde Jonathan Pitroipa (r) van het veld na een vermeende schwalbe.

  Paul Put, de bondscoach van Burkina Faso, kan Jonathan Pitroipa zondag toch opstellen in de finale van de Africa Cup. De Afrikaanse voetbalbond heeft de rode kaart voor de flankspeler kwijtgescholden. "Dit is goed nieuws voor Burkina Faso", reageert Put.

  In de halve finale tegen Ghana moest Pitroipa het veld verlaten na een vermeende schwalbe. Na de wedstrijd kreeg de scheidsrechter bakken kritiek, onder meer van Paul Put ("De ref was de ster van de avond") en Vincent Kompany.

  Zondagavond staat Burkina Faso voor het eerst in de finale van de Africa Cup. Tegenstander in Johannesburg is tweevoudig eindwinnaar Nigeria.

  Put: "Felicitaties voor beslissing Afrikaanse bond"

  Paul Put is in de wolken dat hij zondag in de finale tegen Nigeria kan beschikken over Jonathan Pitroipa. "Voor zulke spelers komen de mensen naar het stadion", zegt de coach van Burkina Faso.

  "Dit is goed nieuws voor het land, voor de ploeg, maar vooral voor Pitroipa zelf. Hij verdiende die schorsing ook niet." De ref, die geschorst werd, gaf toe dat hij in de fout was gegaan.

  "We zijn heel tevreden dat de Afrikaanse voetbalbond de juiste beslissing genomen heeft. Daaruit blijkt dat de bond de nodige professionaliteit aan de dag kan leggen, waarvoor m'n felicitaties."