• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik ben niet uitgeblust na het WK"

  De zegehonger van Nys is nog niet gestild na zijn tweede wereldtitel.

  Een week na zijn wereldtitel in de VS verdedigt Sven Nys zondag zijn eerste plaats in de Superprestige. Hoogstraten is het decor van de voorlaatste manche. "Ik wil mijn regenboogtrui alle eer aandoen", zegt de kersverse wereldkampioen.

  Na een onderbreking van meer dan een maand gaat de Superprestige veldrijden de finale fase in met zondag de wedstrijd in Hoogstraten en volgende week de finale in Middelkerke. Leider Sven Nys gaat na zijn wereldtitel ook voluit voor de eindoverwinning in de Superprestige.

  "Na het WK heb ik het rustig gehouden", zegt Nys. "Ik zal komend weekend niet als een uitgebluste renner aan de start staan. Ik wil en zal mijn regenboogtrui eer aandoen. En in Hoogstraten zal ik mijn uiterste best doen voor mijn twaalfde eindzege in de Superprestige."

  Een zieke Nys zag eind december in Diegem zijn riante voorsprong slinken. "Mijn voorsprong op Albert (5 punten) en Pauwels (8) is niet groot, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop. Ik hoef zondag ook niet te winnen, al besef ik maar al te goed dat ik me geen misstap kan veroorloven."

  "De cijfers spreken in mijn voordeel. Ik won al vijf keer in Hoogstraten, Niels twee keer en Kevin slechts één keer. Als ik het weer wat mee heb en het wordt net als in Louisville een lastige cross, ben ik in het voordeel."